Nieuws

Eurodesign Collections Nieuws

6 april '18

We zijn weer fit voor de toekomst

In Juni 2017 startten we met de uitbreiding en renovatie van ons gebouw. De buitenste schil van het bestaande pand werd verwijderd en vervangen door een nieuwe, beter geïsoleerde bekleding. De carport achteraan ruilden we in voor een ruimer magazijn en bijkomende kantoorruimte. Bekijk hier de fotoreeks.

 

lees meer...
30 november '17

Wat is mooi, sterk, ergonomisch en heeft geen kapsones?

Interstuhl's EVERY scoort op alle vlakken. De stoel heeft een heel goed uitgebalanceerde synchro-techniek die je altijd de juiste ruggesteun geeft. De schuifzitting, verstelbare lendensteun en verstelbare armleggers maken het plaatje compleet. 

 

 

lees meer...
7 augustus '17

Zit-sta bureau ECO-LIFT - sneller gaat echt niet

Een zit-sta bureau geeft je de flexibiliteit om afwisselend zittend en staand te werken. Het liefst zet je het bureau dan in een handomdraai op de gewenste hoogte. Alleen zo hou je de afwisseling tussen zitten en staan vol. De nieuwe ECO-LIFT zit-sta tafel zet je op de juiste hoogte, net zo snel als je recht gaat staan of opnieuw gaat zitten. Hand op de hendel en je tafelhoogte is zo aangepast.

lees meer...
7 juli '17

DRUMBACK - de nieuwe prijsbewuste ERGO-topper van VIASIT

Wij houden altijd een oogje open voor mooie nieuwigheden! Als die dan ook nog eens een ergonomische meerwaarde bieden dan zijn we er als de kippen bij :-)

lees meer...
12 december '16

Vlaamse Overheid kiest voor onze zit-sta stoel

De MUVMAN is meer dan een stahulp alleen. Het is de enige in zijn soort die tegelijk als stoel en als stahulp kan gebruikt worden. Ideaal dus voor wie een zit-sta werkplek heeft maar even bruikbaar aan een hoge werk- of vergadertafel of als bijzetstoeltje. De gepattenteerde "Muvzone" zorgt ervoor dat je op een MUVMAN nooit stilzit. Beweging staat centraal en verhoogt de productiviteit. Dat hebben ze bij de Vlaamse Overheid ook begrepen. De komende 4 jaar worden alle zit-sta werkplekken uitgerust met onze MUVMAN.

lees meer...
6 september '16

Swopper en 3Dee - intuitief bewegen tijdens het werk

Ons dagelijkse leven wordt meer dan ooit gekenmerkt door een tekort aan beweging. De meerderheid van de actieve beroepsbevolking komt met moeite aan 1uur actieve beweging per dag. Toch zijn we het er allemaal over eens dat beweging noodzakelijk is voor onze gezondheid. Beweging stimuleert de bloedsomloop, bevordert de zuurstofvoorziening en traint de hartspier. Gelijktijdig gaat er ook meer zuurstof naar de hersenen. Daardoor blijven we waakzaam en kunnen we ons beter concentreren. Spieren, botten en gewrichten worden actief gehouden. Alle organen en ook de stofwisseling hebben nood aan beweging om gezond te blijven.

lees meer...
19 april '16

Paustian Modular Sofa uit 1969

De Modular sofa is een ontwerp van wijlen Erik Rasmussen voor het Deense Paustian. Hij ziet er met zijn 47 jaar nog verrassend fris uit.

lees meer...
22 december '15

Project opgeleverd - Administratief centrum Stad Aalst

 

Begin 2016 verhuizen meer dan 300 Aalsterse stadsmedewerkers naar een nieuw administratief centrum waar ze plaats nemen aan een ergonomische werkplek.

lees meer...
21 december '15

HOWE lanceert SixE Learn - een multitasker met "capital M"

 

Nu de omgeving waarin we werken, opleidingen geven en vergaderen in de praktijk niet meer zo nauw is afgebakend pakt HOWE uit met de SixE Learn. Een stoel die moeiteloos inzetbaar is voor individueel werk of groepswerk. 

Karakteristiek is het schrijftablet dat ook dienst doet als persoonlijke opbergruimte voor een schrijfblok, een notebook of een tablet. Bovenop het schrijfvlak zijn 2 gleuven ingewerkt waarin een tablet of smartphone rechtop kan worden geplaatst. Dit verruimt het horizontale schrijfvlak aanzienlijk.

lees meer...
26 maart '15

Onthaal je gasten in stijl

Je hebt eigenlijk maar één kans om een eerste indruk te maken en dat is vaak de entree van je huis of bedrijf. Vaak moet je het niet te ver gaan zoeken en kan een leuk accessoire de toon zetten. En wat als die dan ook nog eens praktisch is?

lees meer...
15 december '14

Ergonomie op kindermaat

Het duitse Moll Funktion bouwt al jaar en dag meegroei-werkplekken voor kinderen. Helemaal niet zo gek als je weet dat voor een gezonde ontwikkeling van de rug, kinderen zich niet aan een meubel dienen aan te passen maar beter andersom. Kinderen groeien en het bureau groeit mee. Download hier de tabel met geadviseerde hoogteinstellingen.

lees meer...
11 december '14

VOTE - het geknipte steuntje in de rug

Met de nieuwe VOTE is Rohde&Grahl niet aan haar proefstuk toe. Deze nieuwe ergonomische bureaustoel is alweer een hoogstandje in ergnomisch vernuft geworden.

VOTE staat voor vrijheid. Vrijheid om te kiezen voor een stoel op maat en vrijheid in beweging tijdens het gebruik. De keuzevrijheid is gebaseerd op de modulaire opbouw en de aanwezigheid van talrijke, eenvoudig te combineren componenten. Zo kent de bureaustoel 3 rugleuningtypes: SHELL, FRAME en TWIN-BACK. Door de gebruiksvriendelijke bediening en het uitnodigende design is de VOTE uitstekend geschikt voor elke dynamische werkomgeving. Richtprijs VOTE SHELL: 425euro exclusief btw.

6 juni '14

Movy/is3: een ergonomisch hoogstandje en een ellegante verschijning

Een revolutie in ergonomisch zitten, zo kan je het beste de nieuwe "body-float" techniek omschrijven die onder de kantoorstoel Movy wordt gebruikt. Het achteroverleunen in de stoel gebeurt in een elliptische baan. Zo behoudt de gebruiker ten allen tijde het rugcontact met de stoel en blijf je goed ondersteund ongeacht de hellingshoek.

lees meer...
6 juni '14

Zitten of schrijven of toch liever zitten...

 Ieder bedrijf heeft er al eens mee te maken. Je hebt een evenement en wil bijkomende stoelen. Toch zou het ook leuk zijn als bezoekers iets kunnen noteren tijdens het zitten. Maar hoeveel stoelen en hoeveel tafels heb ik nu precies nodig...??

Wel dat bepaal je nu makkelijk zelf met de opvouwbare versie van Seattable.

lees meer...

Stua lanceert succesvolle stoelmodellen in gepoederlakte afwerking

Om aan de veelvuldige vraag tegemoet te komen zijn met onmiddellijke ingang de stoelen Globus, Gas en Egoa verkrijgbaar met een gepoedercoat onderstel. Net als voorheen blijven ook glanzend en mat chroom in collectie.

Toegegeven, de nieuwe uitvoeringen hebben een verfrissend effect op het bestaande design!

lees meer...
4 april '13

Werk jezelf hogerop!

Nauwelijks te geloven maar toch bouwde de duitse fabrikant Reiss 130 jaar geleden haar eerste hoogteverstelbare bureautafel! Sinds die dag heeft het bedrijf heelwat expertise opgebouwd en is het vandaag als geen ander vertrouwd met "zit-sta" werkplekken.

lees meer...
4 april '13

Flexibiliteit was nog nooit zo comfortabel

De Xenium duo back verlegt grenzen als het gaat om dynamisch zitten. De flexibele rughelften omvatten de rug van de gebruiker en geven een goede zijdelingse steun. Ze volgen elke beweging waardoor je steeds de nodige ondersteuning ervaart.

 

lees meer...
20 januari '12

Ergonomie in de lunchruimte...

We zijn wel wat gewend op de werkplek: een verstelbare stoel met bewegingsmechaniek, een hoogteverstelbaar bureau of ergonomisch aangepaste verlichting. Toch kan het ook vaak op andere plaatsen binnen het bedrijf net ietsje ergonomischer. Stel je een lunchruimte voor die een oppervlakte bestrijkt, groot genoeg om er ook een auditorium in onder te brengen; meer zelfs, mooi en ruim genoeg is om er uw klanten te ontvangen tijdens een receptie of banket. Zo een ruimte vraagt naar multifunktioneel en ergonomisch doordacht meubilair!

lees meer...
22 december '11

Herbeleef onze Chair-Runs-For-Life...

Het kostte wat moeite om het parcours sneeuw- en ijsvrij te maken maar tegen de middag blonk het asfalt in het zonnetje. Wat zich daarna afspeelde kan je herbeleven in onderstaand filmpje! 

lees meer...
9 december '11

Chair-RUNS for LIFE - Maandag 19/12/2012

Van zaterdag 17 tot vrijdag 23 december gaat de LAATSTE editie van MUSIC FOR LIFE van start met glazen huizen in Leuven, Gent en Antwerpen!  Dit jaar steunt STUBRU de inspanningen van het Rode Kruis in de strijd tegen diarree - je leest er alles over op de website van stubru.be. Noem ons gerust "fans" van het eerste uur! En omdat weldra het laatste uur van dit initiatief heeft geslagen hebben wij besloten om nog een tandje bij te steken.

lees meer...

Bureaustoel voor u uitgetest

De bureaustoel SAIL is een buitenbeentje. Niet alleen heeft deze stoel de meest transparante netbespannen rugleuning op de markt, hij is tevens verkrijgbaar met 2 verschillende bewegingsmechanieken. In de eenvoudigste versie wordt deze stoel uitgerust met een synchroonmechaniek. De meest gesofisticeerde variant krijgt een Glide-Tech mechaniek mee. Beide versies zetten aan tot beweging tijdens het zitten, precies wat we zoeken!

lees meer...

Een eye-catcher van formaat voor elke sportclub!

De Lillus loungechair van Paolo Lillus getuigt in vormgeving van traditie, vakmanschap en oog voor detail. De stoel combineert passie voor sport met  de verfijnde stijl van een echte klassieker.

Een geschikte reden om voortaan iets langer te blijven hangen in de sportclub !! Klik even door om inspiratie op te doen!

lees meer...

Even GAS terugnemen...

Gas terugnemen doen ze bij CSM in de lunchruimte, op het stoeltje GAS van STUA. De stoel is ontworpen door Jesus Gasca in 2000 en kaapte sindsdien niet minder dan 6 designprijzen weg. Hij is vooral reuze comfortabel en minimaal in afmetingen en gewicht. Met zijn 5kg is dit één van de lichtste projectstoelen op de markt!

lees meer...

De kracht van sober design

Aan de oevers van de Mechelse Dijle heeft BT-Partners haar intrek genomen in een gerenoveerd pand. De betonnen vloeren en glaspartijen vragen naar een zacht accent.

lees meer...

Speelse toetsen in dienstencentrum OCMW Evergem

Het nieuwe dienstencentrum dat het OCMW van Evergem liet tekenen door architecten Nicole Vereeken en Jean Vandercammen mag zowel binnen als buiten gerust een jonge verschijning worden genoemd. Ook al is het gebouw bestemd voor mensen van jaren, koos het bestuur in samenspraak met de architecten voor een jonge dynamische inrichting.

lees meer...

Vlaamse Overheid kiest voor onze akoestische oplossing

Wij hebben zopas een raamkontrakt van 5 jaar afgesloten voor het leveren en plaatsen van akoestische schuifdeurkasten bij de Vlaamse Overheid.

Steeds vaker is een slechte akoestiek in kantoorruimtes een belemmerende factor voor een optimale werksfeer. Kasten voorzien van schuifdeuren met akoestische schuimvulling bieden hiervoor een oplossing. De kasten zijn 160cm breed en verkrijgbaar in 4 hoogtematen. Ze absorberen tot 3 maal meer geluid dan een traditionele dossierkast !

lees meer...

Degelijkheid troef bij Archipel Business Center Zwijnaarde

Onlangs vernieuwde Archipel Business Center een groot aantal tafels en stoelen in de 9 vergaderzalen die zij ter beschikking stellen van bedrijven. De keuze voor de stoelen ging naar de 40/4 van Howe.

lees meer...

ECLIPSE de nieuwe "Nesting" tafels van STUA

Eclipse: 4 nieuwe bijzettafeltjes die onder mekaar passen en in een handomdraai in een leuke combinatie kunnen worden opgesteld. Jon Gasca ontwierp ze met organische vormen uit de natuur in gedachten.... en ook uw portefeuille: 390,00eur excl.btw voor een set van 4 tafels!

Klik even door voor meer info

lees meer...

CARTOON kiest kleur

Cartoon houdt zich bezig met de promotie van de Europese animatiefilm. Heelwat produkties die te zien zijn op Ketnet en Nickelodeon werden mede dankzij hen gerealiseerd.

Achter de facade van dit gebouw in de groene hoek van Schaarbeek, gaat sinds kort een kleurrijk kantoor schuil. De SAPPORO kasten van STUA combineren wit gelakt MDF met gekleurde plexi deurtjes. De kasten zijn erg praktisch dankzij hun modulaire opbouw en geringe vloermaten.

klik hieronder voor meer kiekjes

lees meer...

Welkom Europese Commissarissen !!

Bij de inkom van het Berlaymontgebouw prijkt sinds kort een ontvangstmeubel uit onze collectie. Bengentile is een strakke balie met gelakte of gefineerde fronten en glazen aflegbladen. Zo mooi ze aan de bezoekerszijde is uitgetekend, zo functioneel is ze aan de binnenzijde uitgewerkt.

lees meer...

Luchtje scheppen in stijl

Dat rokers niet altijd gediscrimineerd worden, bewijst men bij de Europese Commissie. Speciaal voor liefhebbers van de buitenlucht werd zopas het terras opgesmukt met mooie statafels, zitbanken en groene afscheidingen.

Wij zorgden voor het gepaste meubilair - zowel bankjes, tafels als schermen zijn van Belgische origine.

lees meer...

Verboden te spieken !

Wat dacht u hiervan, een stoel die je kan omvormen tot tafel en vice versa! Precies wat ze zochten bij de Federale Overheid voor de inrichting van een nieuw opleidings- en examencentrum. Een examenopstelling voor 50 personen of een auditoriumopstelling voor 100 personen, allemaal met hetzelfde meubilair. Praktisch - daar staan we voor!

lees meer...

Pas opgeleverd

Het Agenschap voor Leefmilieu, natuur en energie vergadert voortaan in stijl met erg praktisch en duurzaam conferentiemeubilair. De mobiele tafels hebben een kantelblad waardoor ze snel en plaatsbesparend kunnen worden weggeborgen. De stapelbare stoelen zijn voorzien van een bewegingsdynamiek om elke vergadering zonder rugpijn door te komen.

Klik hieronder voor meer fotomateriaal

lees meer...

Vlaamse Overheid kiest voor Eurodesign

De Vlaamse Overheid sloot zopas een 3-jarig raamcontract af met ons bedrijf voor het leveren van ergonomische kantoorstoelen, bezoekerstoelen en vergaderstoelen. Inmiddels maken al meer dan 6.000 vlaamse ambtenaren gebruik van onze ergonomische kantoorstoelen.

Stua brengt je in de wolken met "Nube"

Stua presenteerde tijdens de beurzen van Milaan en Keulen de definitieve versie van "Nube" of wolkje. Het zeteltje combineert de strakke lijnen uit de moderne architectuur en de ronde vormen van het menselijk lichaam. Met zijn vierkante omtrek kunnen zeteltjes zowel zijdelings als dwars tegen mekaar worden geplaatst. Nube is bijzonder geschikt voor de wacht-, ontvangst-, of loungeruimte. Richtprijs: 719,00euro excl.btw - 2-kleurige uitvoering Divina Melange

Vergaderen met uitzicht op Klokke Roeland

01/08 - Netlog (www.netlog.com) kiest voor de inrichting van haar boardroom voor meubilair van Eurodesign Collections. De met leder beklede tafel en stoelen passen perfect in het stijlvolle kader van het pand aan het Gentse Emile Braunplein vlak naast "Klokke Roeland".

lees meer...