Nieuws

Eurodesign Collections Nieuws

6 september '16

Swopper en 3Dee - intuitief bewegen tijdens het werk

Ons dagelijkse leven wordt meer dan ooit gekenmerkt door een tekort aan beweging. De meerderheid van de actieve beroepsbevolking komt met moeite aan 1uur actieve beweging per dag. Toch zijn we het er allemaal over eens dat beweging noodzakelijk is voor onze gezondheid. Beweging stimuleert de bloedsomloop, bevordert de zuurstofvoorziening en traint de hartspier. Gelijktijdig gaat er ook meer zuurstof naar de hersenen. Daardoor blijven we waakzaam en kunnen we ons beter concentreren. Spieren, botten en gewrichten worden actief gehouden. Alle organen en ook de stofwisseling hebben nood aan beweging om gezond te blijven.

Vaststelbaar is dat wanneer een mens neerzit, hij zich nog nauwelijks beweegt. Mensen met een job zitten gemiddeld 10uur per dag en dat blijft niet zonder gevolgen. De bloedsomloop vertraagt, de zuurstofvoorziening daalt, het spierstelsel verslapt of verkrampt, de hersenen schakelen om naar rust-modus en de concentratie verslapt. Er treedt vermoeidheid op en mensen nemen verkeerde houdingen aan die de wervelkolom belasten en op langere termijn zelfs beschadigen.

Zitten op een Swopper of een 3Dee-bureaustoel brengt gegarandeerd opnieuw beweging in het dagelijkse zitten! De stoelen bevorderen beweging en trainen het spierstelsel. Hierdoor worden calorieën verbrand. De gewrichten en gewrichtsbanden blijven actief en de discussen worden minder belast en fit gehouden. Door de beweging nemen de tussenwervels omgevingsvocht op en blijven ze in topvorm. Rugklachten worden vermeden, uw bloedsomloop blijft dynamisch en uw humeur evenzeer!

 
Om uit te testen welke impact de Swopper of de 3Dee hebben op uw rug en humeur, neem contact met ons op voor een teststoel ! tel 09 210 45 10 - email info@eurodesign.be